6 filme care te-ar putea face să vrei să bei o bere

O listă de filme care s-ar putea să-ţi cam facă poftă de-o bere.

Filme pentru lada de bere
"Pesimistul optimist" Barn Bocock,  2010
Din punctul meu de vedere filmele pot induce consumul de bere chiar mai bine decât un spot publicitar. Cred că sunt destule scene in filme care îi pot face pe consumatorii de bere să apese imediat butonul de pauză al telecomenzii şi să meargă direct la frigider, ca să-şi potoleasca pofta, cu o bere nemţească, românească sau irlandeză, blondă sau brună.

Am selectat numai câteva scene clasice de film în care apar secvenţe cu bere, în încercarea de a arăta ca filmele şi berea pot fi o asociere perfectă.

Desigur că există şi o altă categorie de filme, în care se regăsesc cele care mai degrabă ne-ar face să ne îndepărtăm de televizor ca să ajungem la un pahar de bere, dar nu din cauza poftei, ci din cauza calităţii lor proaste, însă mai bine lăsăm discuţia asta pe altă dată.

Concursul SEO pentru o ladă de bere se va încheia în curând, acest blog va fi abandonat odată cu terminarea concursului, dar, cine ştie, poate voi mai avea prilejul să scriu despre bere. Deşi nu cred că o să simt lipsa.:)


Iată un top al filmelor care ar putea sa-ti faca pofta de-o bere, cu precizarea ca a fost realizat cu ajutorul unui consumator de bere, iar filmele prezente în acest top nu reflectă preferinţele mele.

1. American Beauty (1999)
Kevin Spacey se complace într-un moment de fantezie extraconjugala în timp ce ajunge la o bere rece.

2. Un vârcolac adolescent (2011)
Michael J. Fox încearcă să cumpere un butoi de bere.



3. Ice Cold în Alex (1954)
O scenă clasică care garantat poate induce setea consumatorilor de bere. Atât de bine, încât Carlsberg a refolosit acest clip in scop comercial mulţi ani după ce filmul a fost lansat.



4. Închisoarea îngerilor (1994)
O scenă îmbietoare pentru amatorii de bere rece ca gheaţa.



5. Strange Brew (1983)
 Cred că întregul film ar putea fi considerat o campanie pro bere, dar în această secvenţă putem să vedem live un mare degustător de bere.



6. Vechea gaşcă (2003)
Vechea gaşca este unul dintre acele filme care ar putea să ni se pară mai bun cu fiecare vizionare, şi, concomitent, cu fiecare bere.


Alte filme cu bere:
Festivalul berii (2006), Fanaticii fotbalului (2004), Cea mai tristă muzica din lume (2003), American Pie (1999), Bere pentru caii mei (2008), Desperado (1995), Bun venit în Woop Woop (1997), American Beer (2005), The Hangover (2009), Războiul lui Boomer (1994), Twilight (2008), Blue Velvet (1986), Scoala de schi (1991), Micul geniu (1988), Iubire second hand (1981), Smokey şi Bandit (1977), Funny Girl (1968).